این ویدیو در وبسایت aparat.com منتشر شده است و «ماه هنر» در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد. بیشتر بدانید
در صورتیکه در مورد انتشار این ویدیو انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۵۵۱۶۱۶۱۸۳۱ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [DIDEMAN] ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «ماه هنر» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، شهر شیراز یکی از شهرهایی است که به دلیل قدمت و گوناگونی هنر و فرهنگ ایرانی و اسلامی، همواره افراد مختلف عناوین متفاوتی را برای این شهر بیان میکنند که در میان عناوینی چون شهر راز، شهر علم و ادب، پایتخت فرهنگی و پایتخت کتاب و.... سومین حرم اهل بیت(ع)، برازندهترین عنوانی است که همه ابعاد و جوانب مد نظر افراد و نهادهایی که دغدغه نام و عنوان این شهر را دارند شامل میشود.
این عنوان از آن جهت سزاوار شیراز و فارس است که به گفته مسئولان اوقاف و امور خیریه استان، بیش از هزار و۴۰۰ امامزاده در این شهر و استان قرار دارد و از نظر کیفیت، امامزادگان بزرگواری مثل احمد بن موسی (ع) و دیگر امامزادگان همچون حضرت سید علاء الدین حسین (ع) در این شهر هستند که بی واسطه و با وجود شجره نامه موثق، امامزاده هستند و هر کدام در مقام و مرتبه والایی قرار دارند.
نامگذاری شایسته شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی با محوریت حضرت احمد بن موسی (ع) است که علاوه بر امامزاده بودن، شهید بزرگ خاندان نبوت نیز هستند و از اینجهت، نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) یک نامگذاری صحیح و شایسته و هدفمند بود که از سوی رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) اعلام شد.
هر چند مردم در طول قرنها علاقه و ارادت خود را به ساحت مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) ابراز داشتهاند؛ ولی پس از سفارش و توصیه رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) در معرفی این شخصیت عالی مقام، این امامزاده عظیم شان در سراسر میهن اسلامی و خارج از ایران و در کشورهای اسلامی شهرت بیشتر و بالاتری پیدا کرد.
این آستان مقدس بعد از حرم مطهر رضوی و آستانه مقدسه حضرت معصومه(س)، شاخصترین مکان زیارتی ایران اسلامی است که علیرغم تاکید رهبری معظم (مدظلهالعالی) آنگونه که باید و شاید محوریتش در شیراز و استان فارس تبیین و عملیاتی نشده است.
یکی از مهمترین دلایل فراگیر نشدن عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) در مدیریت شهری، عمران و ساخت و ساز و سبک زندگی مردم در شیراز، چگونگی تعامل و نقش حرم در تصمیمگیری و اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و اجتماعی در سطح شهر و استان است.
آستان مقدس احمدی و محمدی با توجه به ظرفیتهایی که در اختیار دارد؛ میتواند نقش بسیار مهمی در تحولات عمرانی، اقتصادی و مناسبات فرهنگی و اجتماعی کلانشهر شیراز و استان فارس ایفا نماید که این نقش تا کنون آنگونه که شایسته و بایسته است ظاهر نشده و انتظار میرود که متولیان امر و معاونتهای آستان مقدس، با مشارکت دادن مردم و پررنگتر کردن محوریت حرم و تعیین شاخصههای متناسب با عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) بودن شیراز این نقش را که برخاسته از انتظارات رهبر حکیم، آیندهنگر و فرزانه انقلاب(مدظله العالی) است بیش از پیش ترسیم و عملی نمایند.
بدون شک مشارکت هوشمندانه و نظاممند حرم مطهر، در مناسبات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، تاثیر بسیار عمیق و بسزایی در سبک زندگی مردم و کاهش مشکلات و آسیبهای اجتماعی دارد که این مهم با حضور معاونتهای مختلف آستان مقدس در چینش برنامهها و هماهنگی بیشتر با سازمانها و نهادهای فرهنگی از جمله صدا و سیما، شهرداری، سپاه فجر، صمت و شورای فرهنگ عمومی کلانشهر شیراز و متولیان امور اقتصادی و فرهنگی در استان فارس، امکانپذیر است.
سازمان اداری حرم مطهر متشکل از معاونتهای مختلفی است که با توجه به ضرورتها، امکانات و نیاز آستان مقدس و زائران چینش شده است، در حال حاضر، معاونتهایی مثل فرهنگی، اجرائی، روابط عمومی و امور بین الملل و توسعه و عمران و... انجام امور مختلف آستان مقدس را برعهده دارند که نتیجه تلاش متولیان این امور را در برنامههای مختلفی که در آستان مقدس برگزار میشود، شاهد هستیم.
در بحث توسعه و عمران در سالهای اخیر، خدمات و تحولات مهمی در عرصه عمرانی آستان مقدس حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ(ع) انجام شده است و این معاونت در چند ماه اخیر طی فراخوانی، در نظر دارد جهت اعتلای سیمای بصری و زیباسازی ورودی آستان مقدس در محل باب الرضا(ع)، المان و نمادی را در شأن و مرتبط با فضای حرم مطهر و منطبق با معماری اصیل اسلامی-ایرانی و اقلیم منطقه به همراه طرح دیواره موجود آن طراحی و با همکاری شهرداری شیراز اجرا نماید.
در این فراخوان از کلیه معماران، هنرمندان و علاقه مندان اعم از حقیقی و حقوقی جهت شرکت در فراخوان مذکور دعوت به عمل آمده که تا نهم بهمن ماه نیز تمدید شدهاست.
نکتهای که در این فراخوان مورد تاکید است این که، طراحان توجه داشته باشند که معماری بافت پیرامونی، اقلیم، ماهیت حرمین شریفین و ماندگاری و استحکام المان باید مد نظر قرار گیرد.
با توجه به تاکید بر بافت پیرامونی، این سوال مطرح میشود که قرار گرفتن حرم مطهر در میانه بازار و پاساژهایی که از لحاظ معماری تناسبی با محیط حرم ندارند و از طرفی حاکم شدن نگاه اقتصادی بر بازار و عدم توجه به پیوست فرهنگی در محیط بازار منتسب به حرم شاهچراغ و بازار بزرگ بین الحرمین، شامل این المان نیز میشود یا خیر؟
پاسخ به این سوالات و سوالاتی از این قبیل را در روزهای آتی مورد بحث و بررسی قرار میدهیم.
انتهای پیام/ ن